红色中国网

搜索

香港运动积极分子认为,即使武装起义,中央只会出动警犬 [复制链接]

这是香港连登论坛上贴出来的帖子,意思不用翻译也大概能懂。看来香港不少运动分子已经都是铁定了中央两年不敢动手,把现在当内战处理。

https://lihkg.com/thread/1387389/page/1
富川一枝花[size=13.3333px]4 小時前[size=1.2][size=1.2][size=1.2]
[size=13.3333px]

已經是戰爭狀態,
不要再相信法治,
敵人不會講法律,
法律只是和平時期的遊戲,
我們別再一廂情願同佢講法律講條例,
這已是內戰,而且是中共2年內不敢出老解的內戰,
築夢者只有勇武起來,奮戰到底!!

就算武裝起義,就算你有坦克車有飛機大炮,你的敵人都只會是警犬

下面这个香港连登热门帖子大概意思:香港运动分子开始做一些群众宣传工作,试图改变那些所谓“蓝丝”(拥护一个中国和中央政策的),比如办一些街头放映。说这里面很重要的一个就是所谓元朗的黑社会与警察勾结一事,不少蓝丝变黄(港独派)。所以建议就是”要繼續咬死中聯辦同黑社會嘅關係,點都要燒落共產黨到等佢永不超生“,这个一看就明白什么意思了。
同时里面还提到,元朗事件之后,大陆人(游客)明显少了,作者号召示威打出旗号把经济转差的问题栽到政府头上。

https://lihkg.com/thread/1385677/page/1

發現左和理非最新玩法
林鄭一滴滴

11 小時前
Sor 啊巴絲引你地入嚟,因為真係好重要,係關於連儂牆

首先我想講,連儂牆真係好撚大威力,我啲淺藍親戚同港豬姑媽睇左「TVB 沒有告訴你的事實」之後,開始會喺親戚group share 啲警察仆街野嘅片,甚至有個本身係藍嘅走撚左去光復元朗,和平行行下中催淚搞到直接升左lv 做勇武派,星期日去左上環幫手整盾,即日仲要經歷埋屍殺列車,兩日內完成我五年嘅社運進化過程。所以大家要繼續做好連儂牆。

另外我想大家一定要喺各大區連儂牆到貼哂中聯辦「葉虎」單野出嚟!

元朗警黑勾結單野真係打動左好多天真藍絲嘅想法,尤其导前公務員,又有錢又有心,佢地真係對啲龜失撚哂望。所以點都要繼續咬死中聯辦同黑社會嘅關係,點都要燒落共產黨到等佢永不超生。

仲有,元朗出左黑社會後嚟香港嘅大陸人明顯地少左勁多,我自己屋企喺旺區做生意嘅,盤數係完全反映哂出嚟。所以與其到最後經濟明顯變差時俾政府帶風向賴我地,不如依家就由返我地帶風向,由示威者點出政府出黑社會打人令經濟轉差,呢個輿論一定要由我地自己帶住!

輿論真係關鍵嚟,千祈唔好俾政府成功帶風向,風向輿論呢啲一定要由我地自己帶返。

和理非嘅朋友請你地做好呢個post 所講嘅野,一定要,唔係前線嘅朋友會仆街架!